csak egy szám...

 2009.05.06. 21:01

Eszméletlen, hogy egy zene mennyi mindent jelent nekünk.. gondolom mindenki érti hogy miylen érzés fogja el az embert, ha meghallgat egy olyan zenét, ami anno régen, akár pár honapja, akár nem tudom mennyi év után nagyon sokat jelentett ám.. csak neki. Én már lassan nem tudok zenét hallgatni. Ilyenkor azok a pillanatok ujra szinte villámcsapásként térnek vissza az emberbe, szinte egy szurásként éri az embert, és hirtelen tényleg minden beugrik, és lepörög a szeme előtt minden emlék, mintha csak egy videoklipp lenne.
Bizony a zene nagy erő.. mondhatni hogy egy fiatal számára a " mindent " jelenti.. hiszen mindenkinél ott van ám a füles, amit ha például ha otthon hagyunk, üresnek tűnik az egésznap. A zene az ami éltet, a vicces az egészben az, hogy igazábol nem csak a fiataloknak van ám olyan zene számuk, amiről minden beugrik. Akárkinek lehet, egy régi oldschool szám még a szüleimet is olyan állapotba tudja hozni hogy csak nah... vagy például az angol tanárnőm.
Most biztos azért páran elfiloztok, h ennek a bejegyzésnek végülis mi értelme van? Az értelme.. hát igen... jo kérdés.. arra probálok meg rájönni, így este, hogy miért maradnak meg ennyire a dolgok, miért kötünk mindent egy számhoz? MIért kötődünk egyáltalán mi, saját magunk egy zene számhoz.. és miért vált ki belőlünk ilyen sok mindent?! .. ha rossz kedvünk van, és vidám zenét hallgatunk akkor a végén csak mosolygunk, ha viszont szomoru zenét hallgatunk, rontunk a helyzeten.. hatással van ránk..akárhogy is nézzük valami féle szabadság érzetet nyujt..
Sok dolgot ki tud ám hozni az emberből..önfeledt kacagást, vagy épp pár könnycseppet.
Ezért jo zenét hallgatni..mindig, mindenkor jo hallgatni.. egy kis színt hoz az életünkbe reggelente, az unalmat elűzi, és meghozza a szorakozás hangulatát, vagy olykor épp csak ellazít vagy kikapcsol.. de lehet az is h teljesen beforgat, és segít tisztán látni a dolgokat. Mindenképp hasznos dolog ez.

Nos, midenki másért hallgatja..ezért hallgatjuk mindannyian..
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nooori.blog.hu/api/trackback/id/tr431106987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása